Meteen naar de inhoud

Over Silvia

Silvia Hofman

Ik ben Silvia Hofman, outdoor personal trainer en handbal trainer. Met de kennis en ervaring die ik als topsporter (176 A-interlands) heb opgedaan, help ik mensen hun levensstijl aan te passen. 

In gesprek met Silvia Hofman

'Even helemaal terug naar de basis'

De missie van een geboren teamspeler

Voormalig handbal-international Silvia Hofman geeft ‘personal’ en ‘small groep’ trainingen én bootcamps. Het is haar missie. Ze legt het uit tijdens een Q&A. In precies 8 vragen. “Een acht gaat maar door en dat geldt ook voor mij. Ik ben altijd in beweging. Dat gevoel geef ik graag door.”

Waar geef jij je trainingen?

“Het liefst lekker in de buitenlucht. Ook voor mijn klanten die vaak toch bijna de hele dag op kantoor zitten. Ik ben voor mijn trainingen niet gebonden aan een vaste locatie, ik kan in elk park of elke speeltuin uit de voeten.”

Wanneer begon je met je missie?

“Sinds 2013. Dat was een jaar nadat ik stopte met handbal als gevolg van een hernia. Na mijn revalidatie startte ik met bootcamps voor groepen. Van daaruit stapte ik over naar personal trainingen en lessen op scholen.”

Individuele trainingen of groepstrainingen?

“Individuele trainingen. Of kleine groepjes. Ik vind aandacht belangrijk, ook bij bootcamps. Ik wil echt dat alle deelnemers de oefeningen correct uitvoeren. In een grote groep kan dat niet. Dan doe ik het dus liever niet. Ik zie in een park soms situaties voorbijkomen die niet goed zijn: bootcamp-groepen met 25 man en slechts 1 trainer… Zelf heb ik alle diploma’s, maar de meesten trainers hebben echt helemaal niets. Ze doen maar wat en staan er niet bij stil dat ze zo allerlei vervelende blessures in de hand werken.”

Wat is je standplaats?

“Ik kom overal maar ik zit toch wel heel vaak in Amsterdam. Vooral in West. In het zomerseizoen werk ik ook vanuit Camping Bakkum, dat is toch een beetje Groot-Amsterdam, haha. Mijn ouders staan er al mijn hele leven. Ik weet niet beter. Een ideale omgeving met het strand, de duinen en het bos. Ik kan er met trainingen echt overal terecht.”

Hoe was je al als handballer?

“Ik heb in totaal 178 interlands gespeeld, ook met veel meiden die nu nog in de nationale ploeg spelen. Acht jaar handbalde ik als prof in het buitenland; zeven jaar in Duitsland en een jaartje in Frankrijk. Ik handbalde naast mijn eigenlijke baan als banketbakker. Maar ik miste Amsterdam, ging terug en koos weer voor de sport. Door mijn hernia maakte ik eerder een keuze voor een bestaan als trainer…” 

Wat is het verschil tussen het kneden van deeg en het kneden van mensen?

“Haha, beter maken is mijn motto. Ik maak je fitter, motiveer je en zorg dat je basis goed is. Veel te veel mensen beginnen te hard te sporten, met veel te zware gewichten. Een huis bouw je ook niet zonder fundering dus waarom doe je dat dan wel met je lichaam? Als je het goed aanpakt, zie je binnen een maand of drie al resultaat. Maar doe het wel in de juiste volgorde. Sommigen gaan gelijk drie keer in de week als een gek te keer. Die moet ik echt afremmen.” 

Wat is jouw specialiteit?

“Motiveren. Dat deed ik ook al als handballer. Ik was een echte teamspeelster. Nog steeds. Ik maak het iedereen graag naar de zin. Maar ik verwacht wel 100 procent inzet. We beginnen bij de basis en van daaruit bouwen we verder. Er zijn klanten die al jaren bij me trainen en ook klanten die na een aantal maanden het zelf weer oppakken.”

Hoe fit zijn we eigenlijk?

“Mensen worden zich steeds bewuster van hun lichaam. En van hun fitheid. Ik zie uiteenlopende types voorbijkomen. Jong en oud. Vaak zijn het mannen en vrouwen die een heel druk bestaan leiden. Zij moeten echt ontstressen. Mijn persoonlijke aanpak werkt bij deze groep. Ze voelen zich veilig bij mij. Even alles loslaten. Twee keer in de week een uur knallen. En daarna er weer vol tegenaan. Heerlijk toch?”

Word Nu Fit !

Silvia Hofman

Bel voor een afspraak of meer informatie.

WhatsApp heeft de voorkeur als er niet wordt opgenomen in verband met het geven van training.

×